“Ik wil een zo creatief mogelijk leven leven, waarin ik mag zien, ontdekken en leren. Om vervolgens mijn ervaringen te delen met anderen en hen zo ook weer te inspireren!”

Brandende sterretjes vuurwerk tegen een bewolkte lucht

Ik volg met veel plezier mensen die hun wat tragere levensstijl laten zien op het internet. Vorig jaar wilde ik daardoor geïnspireerd beginnen aan elke week een korte fotoblog schrijven over mijn leventje als (parttime) ondernemer in een langzamere versnelling. Dus bij deze trap ik week 1 van 52 weken 2024 af 🙂 Elke week een paar foto’s die ik (met mijn telefoon) heb gemaakt om te laten zien dat het echt niet allemaal groots en meeslepend hoeft te zijn.

haat/liefde met oud en nieuw

Het hoeft voor mij allemaal niet zo heel nodig dat hele oud en nieuw… Samen het jaar afsluiten vind ik heel erg gezellig, maar ik ben het allerliefste gewoon in mijn pyjama comfortabel thuis. Vuurwerk vind ik doodeng, oliebollen niet zo lekker en laten we eerlijk zijn ik ben gewoon moe na 22:00 😴 Maar ik heb het volgehouden, lekker thuis thuis. Op 1 januari keek ik traditiegetrouw naar het Nieuwjaarsconcert in Wenen, maakte ik een kleine nieuwjaarswandeling met een vriendin en werden er snijbonen gegeten. Dat laatste schijnt geluk te brengen, maar baat het niet dan was het vooral gewoon een lekkere maaltijd!

Exploderend vuurwerk tijdens de jaarwisseling van 2023 naar 2024
Exploderend vuurwerk tijdens de jaarwisseling van 2023 naar 2024

nieuw jaar, zelfde ik

Omdat het 1 januari is, zie je overal en nergens mensen babbelen over hun goede voornemens… Ik weet dat ik in de winter niet per se goed ben in het opstarten (en vooral volhouden) van allemaal nieuwe plannen. Deze weekblogjes zijn een project, maar verder doe ik eigenlijk niet zoveel groots in deze eerste maand van het jaar. Ja ik ga door met elke dag 1 seconde filmen die uploaden in de 1second app, omdat ik het leuk vind om een kant en klare video van 6 minuten per jaar te kunnen downloaden. Maar verder? Geen sportieve challenge of strikt dieet hier. Er ligt een jaarplan, maar een rustige en flexibele. Een plan met genoeg ruimte om bij te sturen als dat nodig is. De basis is creatief bezig zijn, met veel portfolio projecten en ook ruim de tijd voor knutsels! In het kader Creativitijd schoot ik de eerste foto’s met de Canon, foto’s van brandende sterretjes tegen een blauwe lucht, gelukkig nieuwjaar 🎆🎇🎆🎇

Spiegelreflex foto van een brandend sterretje waar de vonken vanaf vliegen
Brandende sterretjes vuurwerk tegen een bewolkte lucht
Onscherpe bokeh rijke foto van een brandend sterretje met een blauwe achtergrond

vakantie gevoel

Ik zit op dit moment midden in de fase tussen afstuderen en het vinden van een serieuze baan, dat betekent dat ik eigenlijk vrij permanent vakantie heb hahaha maar deze eerste week van januari heb ik daadwerkelijk vrij genomen! Want ja er is toch stiekem altijd wel iets te doen. Ik had echt even helemaal vrij, geen sollicitatiebrieven schrijven, niet ondernemen, weinig afspraken, lekker even niks. Heel fijn!! Ik heb mijn nieuwe Instax Mini Evo camera uitvoerig getest, genoten van de dagen met een zonnetje, fijn geknutseld en vooral ook veel geknuffeld met de katten 🙂

Foto van een afgedrukte instax foto print waarop een kerstbal van de Texelse vuurtoren te zien is, voor de verlichte kerstboom
Winterse foto tijdens het blauwe uur met de achterkant van een molen in Leiden
Foto van een kat op schoot
Naaldgevilte aarde in donkerblauw en groen, ter grote van een pingpong bal, de planeet wordt vastgehouden door een mensenhand

portfolio project met de maanlamp

Vorig jaar begon ik vol enthousiasme aan de portfolio projecten om mijn werk als fotograaf weer een stukje creatiever te maken! Het was een doorslaand succes en iets dat zeker meegaat dit nieuwe jaar in. Sommige ideeën werk ik met jou uit, maar ik probeer ook zelf regelmatig dingen uit. Tweede fotoklus van dit jaar? Een zelfportretten serie met een hele toffe maanlamp. Het resultaat verschijnt in haar geheel nog wel op instagram of in een eigen blog, maar hier vast een voorproefje:

Donkere foto waarin een verlichte maanlamp te zien is, deze wordt omarmd door een mens
Donkere foto waarin een verlichte maanlamp te zien is, deze wordt geknuffeld door Evelien van LENS Producties
Donkere foto waarin een verlichte maanlamp te zien is, die een lichtstraal achterlaat door bewegingsonscherpte

op naar komende week!

Tot zo ver dit korte verslag van de eerste week van januari 2024. Ik heb genoten van een paar dagen echt niets hoeven, maar kijk stiekem nu toch ook wel weer uit naar aankomende week langzaam wat werkzaamheden voor LENS Producties oppakken, leuke afspraken buiten de deur en nog veel meer zonnestralen! Op naar week 2 van 2024 ❄️