“Ik wil een zo creatief mogelijk leven leven, waarin ik mag zien, ontdekken en leren. Om vervolgens mijn ervaringen te delen met anderen en hen zo ook weer te inspireren!”

Foto van de reflectie van kale bomen in een plas regenwater op rood fietspad in Almere

Ik volg met veel plezier mensen die hun wat tragere levensstijl laten zien op het internet. Daarom ga ik proberen in 2024 elke week een paar foto’s te delen van mijn leven als parttime ondernemer, parttime werkzoekende in een wat lagere versnelling. Deze week veel gereisd en sociaal gedaan, maar ook een beetje in een dipje rondgehangen. Welkom bij week 2: op visite bij Van Gogh!!

op visite bij van gogh

Ik begon de week met een bezoek aan het Van Gogh Museum in Amsterdam. Daar was tot afgelopen weekend de tentoonstelling over de periode in Parijs, aan de Seine te zien. Aangezien ik groot fan van het impressionisme en Van Gogh ben én een museumkaart bezit, stond deze tentoonstelling nog wel op mijn te-bekijken-lijstje. Dus ik ben geweest en het was mooi! vooral de ontwikkeling in de stijl van Van Gogh blijft fascinerend om te zien. Je mocht van deze tijdelijke tentoontstelling geen foto’s maken, dus hier even twee van mijn favorieten uit de vaste collectie 🙃

Foto van "Ondergesneeuwd veld met een Eg" van Vincent van Gogh, in het Van Gogh Museum
Foto van "Amandelbloesem" van Vincent van Gogh

buitenspelen

Het is best mooi weer geweest deze tweede week van januari. Op sommige plekken kon zelfs geschaatst worden! Daar was mijn agenda iets te druk en mijn lijf iets te moe voor, maar ik heb wel keihard genoten van winterse kou! ❄️ Op de dijk bijvoorbeeld was al best wat ijs te zien, dus daar ben ik eerst met alleen een telefoon en later met de Canon spiegelreflex camera geweest. Ook heb ik lekker ontspannen met m’n verrekijker gewandeld voor de broodnodige vertraging. Ik ben nog niet heel goed in het herkennen van vogels, zeker als ze vliegen is dat knap lastig! Maar door rustig te kijken leer ik per wandeling één nieuw beestje herkennen… Ken ik er aan het einde van het jaar toch waarschijnlijk een hele hoop meer!

Zonsondergang met bewolking boven de ijzige rotsen in Almere
Actiefoto van een golf die op de ijzige rotsen slaat bij het IJsselmeer, Flevoland
Zonsondergang met bewolking boven de ijzige rotsen in Almere
Zelfportret met warme muts en sjaal en een verrekijker op de winterse dijk

beetje werken/beetje chillen

Ik zit op dit moment midden in de fase na mijn studie en voor het vinden van een duurzame werkplek. Dat betekent dat ik eigenlijk vrij permanent vakantie heb, maar gelukkig had ik deze week wel weer wat te doen! Er stonden afspraken in Almere, Utrecht en Zwolle in mijn agenda en dus heb ik best veel treinen van binnen gezien deze week. Het was gezellig en inspirerend! Ik vind het cool dat al deze mensejes in mijn leven gekomen zijn via Instagram, je kunt daar oprecht hele fijne vrienden vandaan halen. Verder moest ik van deze avonturen bijkomen, mijn lijf blijft sneller moe dan voor alle post infectueze gedoetjes maar dat is prima. Lekker knutselen, de poezels knuffelen en af en toe een boekje lezen op de bank. Ik ben dankbaar dat ik bijna alles wel gewoon weer aan kan en dat ik steeds beter wordt in het bewaken van mijn grens. Rust pakken is super belangrijk, juist in de winter! Dus dat doe ik dan ook.

Foto van een afgedrukte instax foto print waarop een kerstbal van de Texelse vuurtoren te zien is, voor de verlichte kerstboom
Flatlay foto waarop een thermoskan met thee en een open geslagen Flow tijdschrift te zien is
Foto van een apparaat met een briefje "wie wil mij? ik doe het nog goed (alleen mijn lampje niet meer)"
Close-up van een hand en arm met kattenbillen en een staart die over de arm krult

creativitijd

Mijn weken zijn redelijk Koos Werkeloos momenteel. Ik wil dus echt graag binnenkort aan een nieuwe baan beginnen, maar ik probeer ook zoveel mogelijk te genieten van deze “vakantie”. Naast solliciteren en huizen zoeken ben ik veel buiten en veeeeeeeeeeeeel aan de knutsel. Komende maanden ga ik aan de slag met een groen traineeship, hopelijk een groene baan (daarna) en een permanentere woonsituatie. Er is best veel onzeker op dit moment in mijn leven en daar deal ik mee door met mijn handen bezig te zijn 🙂 Deze week heb ik vooral flink veel gehaakt! En ik bezocht de Handwerkbeurs, waar ik eigenlijk heel keurig alleen een bolletje Van Gogh sokkenwol heb gekocht. Nu bij het schrijven van deze blogpost kan ik nog niet eens een lapje breien… Deze sokkenwol vormt de motivatie om dat wel te gaan leren, het doel is dat ik eind 2024 Van Gogh sokken aan mijn voeten heb! 

Gehaakte Nijntje met een blauw jurkje met daarop geborduurde bloemetjes
Foto van een bol Van Gogh sokkenwol van Opal op de Handwerkbeurs
Progressie foto van een gehaakte deken met blauwe, bruine en witte vierkantjes

op naar komende week!

Het was best wel een drukke week, maar ook met echte rustmomenten. Ook het mooie winterse weer heeft me goed gedaan!! En meer mensen volgens mij, want overal poppen filmpjes op van mensen die genieten van de eerste zonnestralen van dit jaar. Hopelijk kunnen we ook volgende week genieten van de vitamine D. Ik heb een vergelijkbare week op het programma en ga je volgende week bijpraten via dit korte fotoblog 📷 Tot volgende week!