“Ik wil een zo creatief mogelijk leven leven, waarin ik mag zien, ontdekken en leren. Om vervolgens mijn ervaringen te delen met anderen en hen zo ook weer te inspireren!”

Avondfoto van de Koppelpoort in Amersfoort, uitgelicht

Ik volg met veel plezier mensen die hun wat tragere levensstijl laten zien op het internet. Daarom ga ik proberen in 2024 elke week een paar foto’s te delen van mijn leven als parttime ondernemer, parttime werkzoekende in een wat lagere versnelling. Deze derde week was ik opnieuw best fanatiek onderweg met het ov! Om bij te kletsen, iets te vieren en te netwerken, je leest het allemaal in week 3: gezellige winterse avonturen.

winterse wandelingen

Het was deze week best wisselvallig, vooral tijdens mijn wandeling maandagochtend kwam ik alle weertypen tegen! Met zon en blauwe lucht vertrok ik naar het “manegebosje” in Almere. Omdat ik dit jaar meer soorten wil leren herkennen, had ik mijn verrekijker mee. Al snel kwam ik een paar prachtige goudhaantjes tegen, die gaan nog iets te snel voor mijn door-de-kijker-camera-kunsten, maar dit poserende roodborstje ging goed. Na eerst een halfuur zon en blauwe lucht trok de boel dicht, begon het te hagelen en eindigde ik mijn wandeling in een dikke vette sneeuwstorm ⛄ Heerlijk vind ik dat! Misschien zijn het mijn noordelijke roots, maar ik word heel blij van sneeuw en ijs. Als de verschrikkelijke sneeuwvrouw kwam ik thuis thuis, lekker even een droge broek en dikke trui aan en mijn week was fris begonnen! Ik heb nog veel meer gewandeld deze week, goed voor de conditie en ook fijn om je hoofd te legen in chaotische tijden 👌

Foto van een hand die een vilten aarde vasthoudt met een achtergrond van witte net gevallen sneeuw
Ronde foto van een winters bos met op een houten paal een mooi roodborstje
Telefoon foto van een grote dennenboom met een laagje sneeuw, met blauwe lucht met windveren op de achtergrond
Dikke sneeuwvlokken over de Vaart in Almere Buiten

op visite in Amersfoort

Winter is als fotograaf (meestal) het laagseizoen. Dat betekent dat er genoeg tijd en ruimte is om administratieve zaken grondig beet te pakken, bij te tanken en te socialisen. Naast mijn oudste vriendinnetje zag ik deze week ook Eline van Selfcare School, wij kennen elkaar van Instagram en hebben samen een heel tof portfolio project gedaan! We hebben regelmatig digitaal contact, maar proberen ook af en toe even samen een koffietje te drinken en bij te kletsen. Dit keer was het extra feestelijk, want we vierden onder andere dat ik mijn master diploma gehaald heb en dat Eline een jaar bezig is met de nieuwe richting van haar bedrijf 🥳 Hou ons in de gaten, want we hadden ook beide hele mooie, duurzame plannen voor dit komende jaar.

Screenshot van een instagram story door Eline waarop koffie met gebak te zien is
Avondfoto van de Koppelpoort in Amersfoort, uitgelicht
Perron foto van station Utrecht Centraal met een wachtende trein in de verte
Avondfoto van de Onze Lieve Vrouwetoren in Amersfoort

en nog eens naar amersfoort

Later in de week ging ik opnieuw naar het midden van het land om te netwerken! Ik, als sociale introvert, ga niet heel regelmatig naar zulke evenementen maar het was echt heel gezellig dus misschien ga ik vanaf nu wel vaker 😋 De credits voor de organisatie gaan naar Robin de Ridder van Romedia Films, ik vond mijn puzzelstukje match, maakte toffe connecties en ging bekaf terug naar Leiden… Maar de wijze les is dus dat als je eens in de zoveel tijd buiten je comfortzone gaat, dat je dan hele leuke concullega’s kunt vinden! En iets meer tegelijk dan eens in de zoveeltijd een leukerd via Instagram ontdekken… Best handig!

Overzichtsfoto van een netwerkborrel in Amersfoort
Iphone foto van de binnenkant van een sprinter trein, symmetrisch

bijtanken

Al die treinreizen en sociale dingen zorgen er wel voor dat mijn batterij redelijk leeg raakt en ik de drukte afwissel met veel langzamere dingen… De trein is de perfecte plek om lekker te lezen, toffe boekentip van de week vind ik het werk van Laline Paull. Ik las The Bees uit en vond dat best een aangrijpend verhaal. Zij heeft nog twee boeken die nu bovenaan mijn leeslijstje staan. Via Goodreads kun je zien wat ik verder zoal lees en heb gelezen, altijd leuk om daar te connecten. Ik lees best veel historische romans, maar kan mezelf ook verliezen in non-fictie boeken over het klimaat en dan met name over hoe verhalen de wereld vormgeven. Dus begon ik deze week in The Great Derangement van Amitav Ghosh, tot nu toe ook weer rete-interessant! En naast lezen ben ik uiteraard ook deze week met mijn handen bezig geweest. Verder met de golfjesdeken uit week 2, maar ook begonnen met breien. Het doel is eind dit jaar een sok kunnen breien, nja dan moet je wel nu gaan oefenen 😉 Dus dat deed ik, eerst maar rechtoe rechtaan breien hé?

Progressie foto van een gehaakte deken met blauwe, bruine en witte vierkantjes
Donkere foto waarin een verlichte maanlamp te zien is, deze wordt geknuffeld door Evelien van LENS Producties
Foto van een opzet van een wit breiwerkje op de achtergrond van een gehakte deken

op naar komende week!

Tot zo ver week 3 van 2024 vol gezellige winterse avonturen 🙂 Ik heb het halve land gezien en hele fijne gesprekken gevoerd. Komende week ziet er stormachtiger uit, maar dan hoef ik minder met het ov op pad, dus laat maar waaien!! Misschien gek, maar ik ben gek op al die verschillende weertypen. Zolang het aantal grijze dagen beperkt blijft, ben ik blij. Ennn misschien dat de eerste bollen zich stiekem gaan laten zien, want ik zag deze week al een aantal narcissen omhoog schieten tijdens mijn singel-wandelingen in Leiden. Wie weet! Je leest het volgende week… Cliffhanger 🌱