“Ik wil een zo creatief mogelijk leven leven, waarin ik mag zien, ontdekken en leren. Om vervolgens mijn ervaringen te delen met anderen en hen zo ook weer te inspireren!”

Avondfoto van de Koppelpoort in Amersfoort, uitgelicht

Ik volg met veel plezier mensen die hun wat tragere levensstijl laten zien op het internet. Daarom ga ik proberen in 2024 elke week een paar foto’s te delen van mijn leven als parttime ondernemer, parttime werkzoekende en vooral als rustig aan doener. Met deze week een zonnige wandeling door Leiden, een leuk uitje in Utrecht ennn een heel groooooot nieuwtje! Je leest het allemaal in week 4: het begin van een nieuw avontuur.

winterse wandelingen

Het valt wel nu al in deze weekblogs op dat ik elke week foto’s heb van een of andere wandeling haha 👌 Ik hou enorm van wandelen en probeer ook nu in de winter elke dag een uur te lopen. In Almere is dat wat meer in de natuur, in Leiden is dat meestal toch wel dwars door de stad. Soms regent het, dan ga ik ook met mijn regenpet op maarrr wandelen in een winters zonnetje is wel écht genieten! En tot mijn grote verbazing kwam ik deze week de eerste sneeuwklokjes tegen!! Dan weet je dat de lente er aan komt. Ik schreef een ode aan dit eerste sneeuwklokje op LinkedIn en begon me steeds meer te beseffen dat er echt een nieuw begin aan komt…

Foto van een hand die een vilten aarde vasthoudt met een achtergrond van witte net gevallen sneeuw
Ronde foto van een winters bos met op een houten paal een mooi roodborstje
Telefoon foto van een grote dennenboom met een laagje sneeuw, met blauwe lucht met windveren op de achtergrond

niet alleen maar zonnestralen

Hoewel ik dus vooral foto’s maak als het zonnetje zich laat zien, was er ook veel grauwigheid en regen deze laatste week van januari… Minder fotogeniek, maar ergens ook wel fijn! Geeft de ruimte om vooral thuis in je warme trui rond te hangen met een fijn boek of een knutselwerkje. Het pastte wel bij de chaos die ik in mijn hoofd voelde deze week. Er gaat veeeeeel gebeuren, in hele korte tijd en dan is het fijn om ruimte te nemen voor wat minder. Toch ga ik dus ook met slecht weer aan de wandel en hoewel bijna alle kerstverlichting uit de stad is weggehaald, kun je langs de gracht toch hier en daar nog een mooi verlicht boompje vinden 🙂🙂

op naar utrecht

Er stond ook nog een heel gezellig uitje op het programma deze week! Ik sprak af met Jane van Jane’s Flavours, voor wie ik ook al eens hele geniale personal branding foto’s heb mogen maken (help me onthouden dat ik daar een keer een blog van maak). Wij kennen elkaar van de tijd dat ik in Utrecht woonde en hebben regelmatig contact. We kletsten gezellig bij en gingen daarna naar de bioscoop om Human Forever te bekijken. Deze documentaire van Teun Toebes gaat over mensen, mensen met dementie… Maar eigenlijk gaat het nog veel meer over hoe mensen met elkaar omgaan, over hoe onze samenleving is ingericht en over welke verhalen we vertellen 📚 Het is een indrukwekkende film, zowel qua beeld als qua inhoud. Met mijn achtergrond in pyschologie weet ik dat het leven in een verzorgingstehuis ingewikkeld kan zijn en als mediawetenschapper weet ik daarnaast dat het belangrijk is om verhalen te vertellen van (human) beings die geen stem hebben binnen de maatschappij, geen input mogen geven over hoe het beleid vorm krijgt. Om de toekomst te veranderen hebben we NU andere verhalen nodig, zodat er inspiratie komt voor een duurzamere visie. Film binnen de context van een bioscoop blijft daar in mijn ogen toch echt een magisch mooi medium voor… Iedereen in de zaal werd meegezogen in Teun’s visie op een dementievriendelijker systeem en kan niet anders dan geïnspireerd de zaal zijn uitgelopen. Hoe fantastisch is het dat dit verhaal de Pathé zaal wist uit te verkopen! Mocht je de kans hebben, ga erheen, laat je inspireren en vertel ook een ander verhaal 🙂📽️🍿🌍

Spontane kleurrijke foto van een vrolijke ondernemer met allerlei medische boeken in Utrecht
Iphone foto van de binnenkant van een sprinter trein, symmetrisch

groot nieuws

Nja en dan gaan we maar even afsluiten met mijn grote nieuws! Ik ga verhuizen en niet zo’n klein stukje ook: ik verhuis binnenkort naar het hoge noorden 😱 Per 1 april ben ik van Leiden over naar Groningen! Een hele verandering, waar best nog veel voor geregeld moet worden. Maar ik ga de roots achterna en ga wonen in het huis dat van mijn opa en oma is geweest. Nu zij er niet meer zijn staat dat leeg en als starter, zonder vast contract, partner, met studieschuld, enzovoorts en zo verder is het héél moeilijk om aan een huisje te komen. Ik heb het grooooooote geluk dat het mogelijk is om daarheen te verhuizen!!! En dus is dat waar ik momenteel veel tijd aan spendeer. Het regelen van een verhuizing is echt een fulltime baan, los van dat ik best een hoop moet afsluiten wat ook mentaal best veel energie vraagt. Maar dan woon ik straks wel in een fijn appartement met veel licht, veel ruimte, meer rust 🙂😍 Daar kijk ik naar uit! En nu stap voor stap zorgen dat ik daar goed en wel uitkom. Ondertussen probeer ik goed voor mezelf te zorgen en lekker te lezen, thee te blijven drinken en hier en daar een snageltje te eten!

Progressie foto van een gehaakte deken met blauwe, bruine en witte vierkantjes
Donkere foto waarin een verlichte maanlamp te zien is, deze wordt geknuffeld door Evelien van LENS Producties
Foto van een opzet van een wit breiwerkje op de achtergrond van een gehakte deken

op naar komende week!

En daarmee komt dan ook deze week alweer tot een eind. Volgende week stappen we over van januari naar februari en kun je een korte reflectie verwachten! Ik ben blij dat ik met deze weekblog al een hele maand dit goede voornemen vol heb gehouden 🙂 Nog elf maanden te gaan hahaha maar we beginnen maar gewoon met het schrijven van weekblog 5 goed?