“Ik wil een zo creatief mogelijk leven leven, waarin ik mag zien, ontdekken en leren. Om vervolgens mijn ervaringen te delen met anderen en hen zo ook weer te inspireren!”

Foto van de ronde zaal van het oudste museum van Nederland: het Teylers

Ik volg met veel plezier mensen die hun wat tragere levensstijl laten zien op het internet. Daarom ga ik proberen in 2024 elke week een paar foto’s te delen van mijn leven in een fijne, rustige versnelling. Oké verhuizen is niet per se iets dat direct een kalm bestaan betekent… Maar ik doe erg mijn best om wel op een ontspannen manier mijn huidige huidjes in te pakken en plannen te maken voor het nieuwe! En dus ging ik deze week naar musea, het IFFR en de Gamma. Welkom bij week 5: op zoek naar inspiratie.

inspiratie is overal

Één van de dingen die ik veel doe, in periodes waarin ik wel een extra dosis inspiratie kan gebruiken, is lezen! Ik deelde ik week 3: gezellige winterse avonturen al over mijn Goodreads account en kan je deze week het boek de Middernacht Bibliotheek van Matt Haig aanraden 📚 Ik heb dit boek al eens eerder gelezen, maar ook nu zit ik er weer helemaal in! Gaat erg over de keuzes die je in je leven maakt en of je daar spijt van moet hebben ja of nee.. Erg toepasselijk in mijn drastische levensfase! Nja en verder haal ik ook inspiratie uit buiten. Tijdens een van mijn Singelwandelingen vond ik een uitgebloeide kaardebol, een heel fotogeniek ding op zichzelf maar met een van de vele straatkunstwerken als achtergrond toch gelijk iets om vrolijk van te worden?

Hand die het boek de Midnight Library van Matt Haig vasthoudt. Op de achtergrond zien we nog veel meer boeken in een boekenkast op kleur gesorteerd.
Hand die een uitgebloeide kaardebol vasthoudt met op de achtergrond een deel van een graffiti kunstwerk

op naar het oudste museum van Nederland

Inspiratie vind ik ook eigenlijk altijd in musea 🙂 Ergens in mijn digitale notitieboek zit een lijstje van welk museum ik wanneer heb bezocht, welke tentoonstelling(en) ik heb gezien en wat ik tof vond. Eentje die daar nog altijd in ontbrak is het Teylers Museum in Haarlem! Gek eigenlijk want het is een mix van natuurhistorisch en kunst, dus eigenlijk 100% wat ik tof vind… Deze week lukte het om erheen te gaan! En ja het was tof!! Fossiele libelles, allerlei mineralen, een prachtig pand, best veel schilderen én een heel koel hedendaags kunstwerk over een gletsjer… Ik heb mijn ogen uitgekeken en besloten dat dit het eerste, maar niet het laatste bezoek geweest is! De tuin van Jacobus van Looy is nog veel mooier in het echt en de ovale zaal is ook heel fascinerend. Het videowerk werk van kunstenaar Jakob Kudsk Steensen was zeer afstudeerscriptie-waardig met de mix van fotografie en videosimulatie en het thema. Een gletsjer (inmiddels ingestort) wordt in dit kunstwerk aan je voorgesteld als een levend wezen en laat je echt voelen dat er meer op de wereld is dan de mensheid… Aanrader dus als je dit leest voor 25 februari 2024!

Kleurrijk tapijt met geel, groen, roze, beige en diverse tinten blauw
Kleurrijk tapijt met geel, groen, roze, beige en diverse tinten blauw
Foto met een screenshot van het werk Voorbij de Gletsjer in Teylers Museum

verhuisperikelen

Ook de komende weken staat mijn leven dus in het teken van verhuizen… Absoluut niet mijn hobby 😂🥲 Ik vind opruimen heerlijk, maar het bedenken en plannen en nee. Maar het moet toch gebeuren! Dus schoot ik deze week foto’s van mijn huidige huisje in het zonnetje. Zodat ik in elk geval altijd terug kan kijken op dit eerste echte huis… Nja en verder kocht ik verhuisdozen en begon ik met inpakken, dozen naar de berging verplaatsen en het daadwerkelijk regelen van van alles.

Spontane kleurrijke foto van een vrolijke ondernemer met allerlei medische boeken in Utrecht
Iphone foto van de binnenkant van een sprinter trein, symmetrisch

willen we meer of minder musea

In deze week bezocht ik nog een ander museum: het Natuurhistorisch Museum in Rotterdam😍 Eentje waar ik wel al eerder was geweest, maar waar nu de bijzondere kunstwerken van Milah van Zuilen te zien zijn. Ook weer een erg scriptie-waardig iets met kleine stukjes boombast! Ben ik geïnspireerd door alle natuurkunst van deze week? Zeker weten 🙂 Maar ik ging ook naar de film Daaaaaalí! op het IFFR en daar heb ik kei-hard gelachen. Een hele bizarre film met een heel goed muziekje, ook zeker een aanrader mocht je die ergens kunnen gaan kijken. Je weet niet waar je nou eigenlijk naar gekeken hebt, ik hou er van.

Progressie foto van een gehaakte deken met blauwe, bruine en witte vierkantjes
Donkere foto waarin een verlichte maanlamp te zien is, deze wordt geknuffeld door Evelien van LENS Producties
Foto van een opzet van een wit breiwerkje op de achtergrond van een gehakte deken

lekker haken

Ik sluit deze weekblog af met plaatjes van mijn meest recente haaksel: een Nijntje met een sterrenjurkje 🙂 In weekblog 2 kun je de inspiratie voor dit project spotten, want ik kwam gehaakte Nijntjes tegen in het Van Gogh Museum… Mja dat leek me iets dat ik wel zelf zou kunnen en ik ben echt best wel trots op hoe goed ze gelukt is!! Het patroon is gratis en van Beads & Basics mocht je een eigen Nijntje willen haken. Ik ga er zeker nog eens eentje bij maken, klein leuk tussendoor project, perfect voor als je bijvoorbeeld bezig bent met een verhuizing regelen 😉

op naar komende week!

Tot zo ver een weekblog vol inspiratie deze laatste week januari/eerste week van februari! Januari was een best hele fijne maand aan de ene kant, maar ook een ingewikkelde door de knopen die ik door moest hakken… Er is wel veel geknutseld, gelezen en op de bank gehangen wat heel goed van mij is in de winter ❄️ Ik hoop dat jij ook lekker hebt “gehibernate” en dat je nu net als ik langzaam weer meer energie krijgt om met mij in februari naar de lente op te bouwen! Tot volgende week 👋