“Ik wil een zo creatief mogelijk leven leven, waarin ik mag zien, ontdekken en leren. Om vervolgens mijn ervaringen te delen met anderen en hen zo ook weer te inspireren!”

Foto van zwanger stel in Almere tijdens Golden hour op het strand

Vorig jaar heb ik heel veel mooie momenten mogen vastleggen voor hele uiteenlopende gebeurtenissen! In dit blog vind je een serie, die ik al langer heel graag wilde maken: een zwangerschapsreportage. Met W&L ging ik in het golden hour naar het strand om deel I van II te fotograferen. Nadat de kleine baby gezond en wel werd geboren, mocht ik met mijn camera op kraamvisite komen. Die serie zul je binnenkort ook op de blog pagina terug kunnen vinden!

Een zwangerschapsshoot, hoe werkt dat?

 

Het leuke is dat je dat zelf helemaal kunt bepalen! Deze serie is een minishoot, een korte foto reportage van ongeveer 30 minuten op locatie, waarbij je rond de 10 foto’s van mij ontvangt. Uiteraard staat het je vrij om grotere pakketten bij mij te boeken, alle informatie daarover vind je op de pagina over fotografie. Deze shoot was dus kort, maar krachtig! Perfect voor zonsondergang.

Belangrijk is dat jij je zo fit mogelijk voelt en dat je een moment kiest waarop je wel heel zichtbaar zwanger bent, maar nog niet totaal ongemakkelijk in bewegen. Verder ben je bij mij in veilige handen en kun je er op vertrouwen dat ik jullie zo mooi mogelijk samen vastleg. Of dat nou in een tuinbroek in het bos of een wapperende jurk in het water of misschien zelfs wel (deels) naakt, het kan allemaal!

 

 

de voorbereiding

Omdat ik nog niet eerder een zwangere buik op de foto mocht zetten (en omdat ik moodboards maken heel leuk vind om te doen) hebben we via Pinterest een verzameling toffe ideeën gemaakt met elkaar. Handig voor jou omdat je in beeld met mij kunt communiceren over wat je mooi en vet vindt, handig voor mij omdat ik tijdens de shoot een soort spiekbrief heb voor kadrering, shots en poses.

Verder is het natuurlijk belangrijk om een mooie locatie te vinden en na te denken over met welk licht we de serie gaan schieten. Ook dat hoort bij de voorbereiding 🙂 Net als een gesprek over hoe jij je voelt. Een zwangerschap is een bijzonder moment in je leven en is daarom super tof om vast te laten leggen, maar wanneer in het proces dat ligt er een beetje aan. Zolang jij je redelijk fit en comfortabel in je lijf voelt mag je wachten tot ongeveer 30 weken. Hoe verder je komt, hoe groter de kans dat bewegen een challenge wordt en hoe groter de kans dat het kindje al geboren wordt!

Daarom probeer ik twee momenten in de agenda te reserveren, mocht je toch denken pff nee niet vandaag dan hebben we een back-up! Het moet namelijk vooral een fijne ervaring zijn, waar je later met liefde naar terugkijkt en dat wil niet als je niet lekker in je vel zit (geldt sowieso voor het doen van een shoot trouwens).

We denken dus samen na over locaties en inspiratie, ook qua outfit als je daar behoefte aan hebt. Alles zodat we samen dit onvergetelijke moment zo goed mogelijk vast kunnen leggen!

de shoot

En dan is het zo ver, tijd om te shooten 🙂 In dit geval was het een zonnige (na)zomeravond in augustus. Lekker warm en het perfecte weer voor zonsondergang en golden hour op het strand van Almere! Belangrijkste vind ik dat jullie samen op je gemak zijn, bij mij daarom weinig poseren en vooral veel in beweging zijn met elkaar. Ik stuur jullie aan en laat jullie kleine opdrachten uitvoeren om zo spontaan mogelijk beeld vol kleur te maken.

Met een Pinterest map vol ideeën gingen we aan de slag en maakten we in iets meer dan een halfuurtje de volgende serie.

Zwanger stel met lensflare op het strand tijdens zonsondergang
Aanstaande mama zwanger in beeld tijdens zonsondergang op het strand
Foto van zwanger stel in Almere op tijdens zonsondergang op het strand
Foto van zwanger stel in Almere tijdens Golden hour op het strand
Gelukkig getrouwd zwanger stel samen tegen de zonsondergang gefotografeerd
Aanstaande moeder in de zee met zwangere buik en groene jurk
Zwanger stel zoenend in de zee tijdens zonsondergang
Trotse mama op het Almeerse strand in groene jurk
Zwart wit foto van aanstaande moeder vol trost in de zee met haar handen liefkozend om haar zwangere buik
Aanstaande ouders in het water met handen liefkozend op baby in de buik
Zwanger stel hand in hand in zee staand klaar voor de komst van hun baby
Getrouwd stel zwanger van eerste kindje samen op het strand in zonsondergang
Zwangerschap foto van moeder met handen om haar bolle buik gevouwen

lieve woorden

Nadat ik de shoot had afgeleverd kreeg ik nog een heel lief berichtje: “Hoi Evelien, wij hebben vandaag inmiddels rustig de tijd gehad om alle foto’s te bekijken. Wat zijn ze gaaf geworden zeg, echt heel blij mee! Super bedankt voor het prachtig vastleggen van deze bijzondere gebeurtenis. Nogmaals, ben er heel blij mee!“. En daar doe ik het uiteindelijk voor 🙂

Je boekt een vergelijkbare minishoot al vanaf €99,-, voor meer info stuur een mailtje naar hej.lensproducties@gmail.com of vul het aanvraagformulier in. Tot snel!!