“Ik wil een zo creatief mogelijk leven leven, waarin ik mag zien, ontdekken en leren. Om vervolgens mijn ervaringen te delen met anderen en hen zo ook weer te inspireren!”

Wat een gekke periode is dit toch.. Iedereen werkt vanuit huis, wast z’n handen stuk en blijft op 1.5 meter afstand van alles en iedereen. We leven in tijden van de covid-19 crisis. Een mondiale pandemie die enorme impact op ons dagelijks bestaan heeft. Vorige week werd ik 26 jaar en ook je quarantaine verjaardag vieren dat gaat nu even anders dan anders.

Lang zal je leven

Hier in het gezin is alles en iedereen in deze periode jarig en dat betekent dat we allemaal een quarantaine verjaardag moeten vieren! Geen groot feest, überhaupt maar 1 of 2 man (in de tuin) op bezoek, niet lekker uit eten en vooral heel veel videobellen. Dat leek me van te voren een beetje raar en stom, ik vind het bezoek wel ongeveer het leukste aan jarig zijn. Toch ben ik er nu achteraf echt wel heel positief over, want je viert oprecht gegarandeerd een onvergetelijke verjaardag!

Online bestelde kadootjes

Omdat heel veel winkels dicht zijn, moet iedereen kadootjes online kopen. Het gevolg is dat je als je een jarige in je directe omgeving hebt de hele dag angstvallig de bezorgbusjes in de gaten houdt. Het is namelijk vet moeilijk om onopvallend een cadeau te bestellen en te ontvangen. Bij ons thuis was het ook een kwestie van hopen dat de desbetreffende persoon net even voor een ommetje naar buiten was en dat gaf een extra spanning. Ik hou van die spanning. Ik hou ook enorm van Sinterklaas vieren om die reden, die geheimen maken het extra leuk wat mij betreft.

De quarantaine verjaardag zelf

Op de dag zelf was het toch echt feest! 🙂 Mijn familie maakte me zingend wakker, de online bestelde kadootjes kwamen perfect op tijd binnen (zonder dat ik het door had) en waren heel leuk. Boeken zijn een goeie tip, want tijd zat om te lezen nu. Verder waren er enorm veel mensen die berichtjes stuurden en belden en dat was allemaal zo lief! M’n beste vriend kwam hier naartoe en samen hebben we een fietstocht in de zon gemaakt. Daarna kwam m’n beste vriendinnetje met een kado van al m’n langeafstandsvrienden! Dat was ook ontzettend lief!! We aten lekker Italiaans en ik had gewoon een hele fijne verjaardag.

Videobelfeestje

Een quarantaine verjaardag vraagt natuurlijk ook om creatieve oplossingen. Je kunt niet al je vrienden en familie uitnodigen, of met z’n allen ergens gaan eten. Mag niet, nja prima dacht ik dan vier ik het toch online! Gewoon je favoriete mensen uitnodigen in een online platform, iedereen vragen om eigen koek en zopie te versieren en klaar ben je! Het was ontzettend gezellig, er is gezongen en gedanst, mensen hadden hapjes en drankjes en ik had geen troep. Ideaal 😉

Groot feest

Een onvergetelijke verjaardag dus, zo vanuit huis. Het was stom dat ik mensen niet kon knuffelen, dat was eigenlijk het enige wat ik echt niet leuk vond. Krijg je een vet mooi cadeau en dan moet je nog steeds op 1.5 meter afstand blijven… Maar goed als dat het ergste is! Er zijn nu veel mensen die een aangepaste quarantaine verjaardag moeten vieren. Voor iedereen die dat nog tegemoet gaat: alvast gefeliciteerd en geniet er van 🙂

Meer lezen over ondernemen? Check de rest van mijn blog-posts!