“Ik wil een zo creatief mogelijk leven leven, waarin ik mag zien, ontdekken en leren. Om vervolgens mijn ervaringen te delen met anderen en hen zo ook weer te inspireren!”

Foto van een groep powervrouwen in een cirkel op yoga matten in de duinen van Den Haag

Dit jaar ben ik gestart met het fotograferen van portfolio projecten! Concepten en foto-ideeën die al lange tijd op mijn bucketlist hebben gestaan, die dit jaar van abstract idee naar creatieve fotoserie zijn ontwikkeld. In dit blog vind je een heel krachtig verhaal. Met Esther van Scènes van de Zee en haar Vrouwen van de Zee stond ik vroeg in het voorjaar op het strand van Scheveningen. Van een stiltewandeling naar yoga en vervolgens met elkaar de zee in. Een bijzondere ervaring, ook als je het water niet in gaat!

een portfolio project shoot, hoe werkt dat?

 

Begin 2023 ontstond dit project vanuit een behoefte aan creativiteit. Met één post op instagram verkocht ik 12 concepten en mocht ik een halfjaar lang hele interessante uitdagingen aangaan! Van springen met een bos bloemen op de heide, tot dansen aan zee, van zwemmen in zeevonk tot romantische portretten onder een sterrenhemel we deden het allemaal 🙂 En omdat het vooral heel leuk was om te doen heb ik op Instagram inmiddels een nieuwe lijst gelanceerd!

De portfolio project shoots zijn korte, creatieve explosies waarmee je kennis kunt maken met mij en mijn werkwijze! Voor slechts €149,- ex btw. stap je al in en ontvang je een bijzondere serie van rond de 10 foto’s in je inbox. Met die foto’s mag ik doen wat ik wil, maar is er ook veel vrijheid naar jou toe. Gewoon een goeie deal dus, waarvoor je hier een aanvraag in kunt dienen mocht je nu denken oehhh dit wil ik misschien wel!

de shoot

Omdat de Vrouwen van de Zee al om 8:00 beginnen aan hun vrijdagochtend moment, begon dit avontuur met een logeerpartij bij lieve Esther! Heel fijn en bijzonder om door je camera zo bij iemand thuis op een logeerbedje uit te komen. We bleken een hoop te delen, waaronder dus een grote liefde voor de zee. Uitgeslapen en met een hele grote groep vrolijke deelneemsters begonnen we aan de wandeling door de duinen. Om vervolgens op een prachtige open duinpan alle yoga matten uit te rollen. Deze warming-up in het vroege zonlicht was al behoorlijk fotogeniek, maar de kracht die je in de foto’s in zee zit maakte deze shoot voor mij echt uniek!

Ik ben dankbaar dat ik even onderdeel van deze gezellige groep mocht zijn, ook al ging ik de zee (dit keer) niet in. Deze stoere vrouwen duiken iedere vrijdagochtend samen het water in. Door weer en wind nemen ze samen hun frisse ochtendduik en ik heb enorm genoten van de vrolijke energie die loskwam. Ik ben nog niet zonder camera mee geweest, maar stiekem zou ik dat in het voorjaar misschien toch wel graag willen doen. Want wie wil er nou niet onderdeel van dit soort plaatjes zijn?

Foto van een groep dames aan de wandel door de duinen van Scheveningen
Vrouwen in een cirkel in een duinpan aan de yoga met elkaar
Rechtopstaande foto van een cirkel dames op yoga maten in de zonnige duinen bij Scheveningen
Staande foto van een duin gezicht, grijze schapenwolken met zand en duingras
Close-up portret van Esther die voorleest aan de Vrouwen van de Zee
Zwart wit foto van vrouwen in een cirkel in een duinpan aan de yoga met elkaar
Vrouwen in een cirkel in een duinpan aan de yoga met elkaar
Close-up portret van Esther die voorleest aan de Vrouwen van de Zee
Wandelende dames door een zonnige duin in Den Haag, Scheveningen
Zwart wit foto van de Vrouwen van de Zee in een kring in een duin pan
Groepsportret van een groep stoere vrouwen in het voorjaar in de ijskoude zee bij Scheveningen
Aanstaande ouders in het water met handen liefkozend op baby in de buik
Portretfoto van Esther van Scènes van de Zee in het water na de duik in Scheveningen
Zwart wit foto van een groep vrouwen die een duik in de voorjaarszee nemen in de buurt van Den Haag
Foto van de rustige zee tijdens het portfolio project met Esther en de Vrouwen van de Zee

lieve woorden

En uiteindelijk na het afronden van dit leuke project kreeg ik een heel lief bericht: “Ahhh echt zo mooi en leuk geworden, dankjewel!!! 🙂 🙂 🙂 Er zijn er een paar die er echt helemaal uitspringen. Ook al een paar reacties gekregen van vrouwen die het zo mooi vinden, ik zal de reacties even binnenharken en voor je bundelen!“. Zo fijn dat naast dat mijn portfolio creatief uitgebreid wordt ook de dames op de foto iets hebben aan deze serie, dat maakt me heel erg blij!!

Ook enthousiast geworden? Je boekt een vergelijkbaar portfolio project al vanaf €149,-, voor meer info stuur je een mailtje naar hej.lensproducties@gmail.com of vul je het aanvraagformulier in. Dan neem ik contact met je op over de mogelijkheden. Sea you sooooooooooon!